SH-Jong organiseert speciale evenementen voor slechthorende jongeren, zoals kampweekenden, bijeenkomsten en andere sociale bijeenkomsten.Ga naar de Activiteiten voor meer informatie en om te zien welke activiteiten er in de planning staan.  Ook houdt SH-Jong zich bezig met voorlichting en ‘empowerment’ voor slechthorende jongeren. Dit jaar maken we een inspirerende film over slechthorende jongeren. Houd onze Facebookpagina in de gaten, binnenkort vertellen we daar meer over!

Lid worden van SH-Jong57. strip_leuke schoenen
Als lid krijg je een grote korting op alle activiteiten van SH-Jong. Lid worden kan je als je jongeren dan 30 jaar, en ouder dan 12 jaar bent. Een lidmaatschap van SH-Jong kost 25 euro en dat kan je vaak van je zorgverzekering terugkrijgen. Als je lid wordt krijg je bovendien een welkomstpakket! Word vandaag nog lid! Zodra je lid bent, kan je je inschrijven voor onze activiteiten.

Voor ouders
Als ouder van een slechthorend kind, wilt u misschien meer weten over SH-Jong. Onze activiteiten zijn heel geschikt voor jongeren, en vrijwel alle jongeren worden lid nadat ze een keer zijn komen kijken. Twijfelt u nog of SH-Jong wel geschikt is voor uw kind? Bij Voor ouders vindt u antwoord op de meest voorkomende vragen die ouders ons stellen.

Voor professionals19. schoolboy
Wij krijgen regelmatig vragen binnen van scholen en andere organisaties of wij ook voorlichting aan slechthorende jongeren geven. Dat doen wij zeker! Als ervaringsdeskundigen weten wij met welke vragen slechthorende jongeren soms kunnen zitten, en wij helpen hen graag om daar antwoord op te vinden. We maken een geheel op de situatie afgestemd programma. Wilt u meer weten over wat wij kunnen betekenen, kijk dan bij Voorlichting.

Geschiedenis SH-Jongshjo
SH-Jong is opgericht in 1973 als SHJO (SlechtHorende Jongeren Organisatie). Op haar hoogtepunt kende de organisatie meer dan 750 leden. Wil je meer weten over de voorgeschiedenis, lees dan “weg met onze schuchterheid”, pagina 53 gaat over het ontstaan van SHJO. Later is SHJO samengevoegd met Jopla, een organisatie voor jongeren met een lichamelijke beperking, in de stichting JOSH!. De samenvoeging zorgde ervoor dat de prioriteiten van de organisatie veranderden. Er werden minder activiteiten georganiseerd.Op het eind was SHJO afdeling Zwolle de enige regionale afdeling die nog over bleef en actiever was dan de moederorganisatie.

In 2010 is SHJO verand11114280_936774109706581_8401594285807247902_oerd in SH-Jong. De organisatie is weer nieuw leven ingeblazen en gegroeid tot de organisatie die zij nu is. Sinds 2015 werkt SH-Jong samen met FOSS (vereniging voor ouders van slechthorende kinderen) en NVVS (Nederlandse slechthorendenvereniging). in de federatie Stichting Hoormij .